gyümölcsös tiramisu

Gyümölcsös tiramisu

hozzávalók / 4 adag
  • 250 g mascarpone
  • 10 db babapiskóta (lehetőleg cukormentes)
  • 1 marék cseresznye
  • 1 marék málna
  • 1 tasak vaníliás xilit
  • 3 db tojás
  • 3 ek méz
elkészítés

A gyümölcsöket mossuk meg, a cseresznyét cukrozzuk le (pl xilittel) picit, és hagyjuk állni. Cseresznye és málna helyett lehet epret és szedret használni.

A tojásokat válasszuk szét, a fehérjét a vaníliás xilittel kemény habbá verjük. A sárgájákat pedig a 3 ek mézzel habosra keverjük. Ehhez hozzáadjuk a mascarponét, és sima állagúra keverjük. Majd szép lassan hozzáadagoljuk a tojáshabot. Óvatosan összekeverjük.

A babapiskótákat tetszőleges méretűre szeljük, de durvára is össze lehet törni.

Előkészítjük a poharakat vagy tálkákat.

Alulra pár szem cseresznyét dobunk, majd a babapiskóták, ezt a cseresznye levével kicsit megöntözzük. Erre jöhet a málna, tetszés szerinti mennyiségben. Majd minden pohárba kb. 2,5 nagy kanállal a mascarponés krémből. A tetejét két szem cseresznyével díszítjük.

Min. 2 órát pihentetjük a hűtőben fogyasztás előtt.