Lisztmentes mézes mandulás torta

Lisztmentes mézes mandulás torta

Nagyon egyszerűen elkészíthető almatorta, ami nem tartalmaz lisztet, ezért lisztérzékenyek is fogyaszthatják, hiszen gluténmentes. A clean eating étkezési elveinek is megfelel, mert csak természetes összetevőket tartalmaz. Ha valaki lehagyja a mézes mázat a tetejéről, akkor

Hozzávalók:
    Sütihez:

  • 1 és 1/2 csésze pirított egész mandula
  • 4 nagy szobahőmérsékletű tojás szétválasztva
  • 1/2 csésze méz
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1/2 teáskanál só
  • Mázhoz:

  • 2 evőkanál méz
  • 1/4 csésze pirított szeletelt mandula

 

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 175 °C-ra. Kenjünk ki egy 25 cm-es tortaformát olajjal vagy zsírral. Az aljára tegyünk sütőpapírt előtte.
Az egész pirított mandulát őröljük finomra. Verjünk fel 4 tojás sárgáját, a fél csésze mézet, vaníliát, szódabikarbónát és a sót egy nagy keverő tálba egy elektromos habverővel közepes sebességgel, amíg krémes nem lesz. Adjuk hozzá az őrölt mandulát, és óvatosan keverjük össze.
Verjük fel a 4 tojásfehérjét egy másik nagy tálban elektromos habverővel (mindig használjon tiszta habverőt ehhez), amíg nagyon habos, és fehér nem lesz, kb a duplájára nő, de ne legyen túl kemény (ne legyen csúcsos). A tojásfehérjét óvatosan, és több részben keverjük a mandulás masszához. Ezután öntsük tésztát az előkészített torta formába.
Süssük a süteményt, amíg aranybarna nem lesz és ha egy pálcát szúrunk a közepébe, akkor tiszta marad – körülbelül 28 percig. Hagyjuk kihűlni a formában 10 percig. Húzzunk végig egy kést a szélén a formában, és óvatosan távolítsuk el az oldalsó gyűrűt. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Ha szükséges, vegyük le a tortát a forma aljáról óvatosan, tegyük át egy tálra. Tálalás előtt csorgassunk a tetejére mézet, és szórjuk meg szeletelt pirított mandulával.

MÉZ-et tartalmaz!