Paleo piskóta tekercs

Paleo piskótatekercs

Megszólalásig hasonlít a hagyományos piskóta tekercshez, és nem is bonyolult az elkészítése, nem kell hozzá semmi különleges összetevő, vagy kevert liszt. Mandula lisztet mostmár nagyon sok helyen bioboltokban, webáruházakban is lehet kapni.
Egyszerűen és gyorsan elkészíthető sütemény, amit a gyerekek is nagyon szeretnek és ehetnek is.

Hozzávalók a tészta részhez:
  • 7 dkg mandula liszt (vagy mandula és kókuszliszt vegyesen)
  • 1 evőkanál olvasztott kókuszolaj
  • 6 nagy tojás
  • 1 csipet só
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1-2 teáskanál citromlé
  • 1 csipet vanília por
  • 6 dkg porrá őrölt eritrit
  • csipet sztívia, hogy elég édes legyen
Elkészítés

Bekapcsoljuk a sütőt 175 fokra, hőlégkeveréssel, hogy felmelegedjen mire elkészül a piskóta tészta.
Egy nagy gáztepsibe teszünk sütőpapírt.
A tojásfehérjét majdnem teljesen kemény habbá verjük a csipetnyi sóval. Ezután a tojások sárgáját verjük a porrá őrölt eritrittel szinte fehéredésig. Ekkor belecsorgatjuk az olvadt kókuszzsírt és a citromlébe felfuttatott szódabikarbónát. Ezután belekeverjük óvatosan a fehérje harmadát, majd ezután a liszt felét. Majd megint a harmad fejérjét, utána a liszt felét, és a legvégén megint a fejérjét.
Ezután beleterítjük a sütőpapíros tepsibe, majd betesszük a sütőbe kb 10-12 percre. Ha már kezd színe lenni, akkor jó. Hidegvizes ruhába tekerjük (a papír rés
zével tesszük a hideg vizes ruhára), és megvárjuk míg langyosra hűl. Ekkor könnyen leszedhető róla a sütőpapír.
Ezután megkenhető mindenmentes lekvárral – vagy ha valaki lekvárt nem eszik, akkor kakaós eritrites kókuszzsírral vagy ghível.
Paleo (mindenmentes) mogyorókrém recept, ezért igazi egészséges finomságot kenhetünk akár ebbe a piskótatekercsbe is.
Vagy bármilyen paleolit töltelékkel, amit gondolsz.