Paleo sütőtökös kókuszos krém

Paleo sütőtökös kókuszos krém

Hozzávalók:
  • 20 dkg félérett vagy érett sütőtök (kanadai vagy más néven sonka)
  • 1 dl hűtött kókuszkrém (Cocomas)
  • 1 dl frissen facsart narancslé
  • teáskanálnyi kezeletlen reszelt narancshéj
  • 1 dl hűtött kókuszkrém habszifonból(Cocomas)
  • ízlés szerint édesítő ha valakinek nem elég édes a sütőtök, pl stevia, eritrit, nyírfacukor
  • 1 teáskanál mézeskalács fűszer
  • 1/2 teáskanál fahéj
  • 2 csapott teáskanál konjac liszt 2 evőkanál porított eritrittel elkeverve
  • csipetnyi só

 

Elkészítés

A sütőtököt megpucoljuk, kockára vágjuk és pici vízzel megpároljuk (lehet maradék sült sütőtökből is csinálni, akkor kicsit kevesebb kell). Alaposan leszűrjük, és hagyjuk kihűlni.
Ezután egy tálban összemixeljük az összes hozzávalót krémesre, kivéve a habszifon habot. Azt a legvégén belenyomjuk, és óvatosan belekeverjük. Szükség esetén még édesíthetjük.

Amikor elkészült poharakba adagoljuk, édesítős tejszínhabot nyomunk a tetejére és paleo csokit reszelünk rá.

 
Mivel a recept csak természetes anyagokat tartalmaz, a paleolit étrendet követőknek is ideális diabetikus paleo tej-, cukor- és gluténmentes alacsony szénhidráttartalmú (lowcarb) édesség.

 
Cukorbetegeknek: minél kevésbé érett sütőtökből készíti valaki, annál alacsonyabb lesz a szénhidrát tartalma (nincs még ekkor becukrosodva a tök).