Egészséges csokoládé fagylalt banánból

Krémes csokoládé fagylalt banánból

Hozzávalók:

  • Két nagyobb fagyasztott banán
  • 1 púpozott evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 2 dl víz vagy tej vagy tejszín vagy növényi tejszín
  • 1 evőkanál méz vagy juharszirup esetleg mézhelyettesítő

A banánokat valamikor (akár hetekkel korábban is) hosszábban kettévágjuk, majd még 2 vagy 3 felé. Tálcára folpackot teszünk, erre rátesszük a banán szeleteket, lefagyasztjuk.
Pár óra múlva áttehetjük dobozba. Ebből később bármennyit ki lehet venni, jégkrém helyett is nagyon finom!

A hozzávalókat késes aprítóba tesszük, és a krémes állag eléréséig mixeljük. Ennek az ideje attól függ, mekkora mennyiséget és milyen teljesítményű mixerrel készítjük.

Ha vízzel vagy növényi tejjel, növényi tejszínnel és juharsziruppal készítjük, akkor vegán verziót kapunk.

Ezután már csak ki kell adagolni, és azonnal fogyasztható.