Kókuszcukros puffancs
Nem igazán szénhidrát szegény, de nagyon finom édes süti, ami a máz miatt akár karácsonyi sütiként is elkészíthető, főleg, ha teszünk bele egy kevés karácsonyi mézeskalács sütemény fűszert.
Hozzávalók:
- 1 csésze kókuszcukor (1 csésze=2,5 dl)/ vagy nyírfacukor
- 1/2 csésze kókuszzsír (olaj)
- 1/3 csésze kókusztej (vagy mandula tej)
- 2 teáskanál vanília-kivonat
- 3/4 csésze fehér rizsliszt
- 1/3 csésze kókusz liszt
- 2 evőkanál burgonyakeményítő
- 1/2 teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
A mázhoz:
- 1 evőkanál kókuszolaj, megolvasztjuk, majd kissé lehűtjük/li>
- 1/4 csésze kókusz tejszín (a kókusztej tetején lévő krémes rész, vagy Cocomas)
- 2-4 evőkanál méz (ízlés szerint)
- kis kókusztej, amennyiben szükséges
- pirított kókuszpehely a tetejére
Elkészítés
Egy nagy tálban keverjük össze a cukrot és a kókuszolajat. Adjuk hozzá a tejet és a vanília kivonatot, és addig keverjük, amíg sima nem lesz. Egy külön tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat és adjuk hozzá a nedves hozzávalókat, majd keverjük amíg puha nem lesz.
Hagyjuk állni egy pár percig, amíg melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Sütőpapírral bélelt tepsiben
Kanállal szaggasson kis halmokat a sütőpapírra, és süsse körülbelül 10 percig, vagy amíg a sütik közepe is át nem sül. Hagyja kihűlni teljesen fogyasztás előtt.
A máz
Keverjük össze kókusz krémet és kókusz olajat. Adjon hozzá a mézet ízlés szerint. Keverjük össze, hozzátéve a tejet, amíg el nem éri a kívánt állagot. Kanalazzon a mázból a kihűlt puffancsok tetejére, majd megszórhatja pirított kókuszpehellyel is.