Cukormentes epres muffin
Egy hagyományos epres muffin recept, amelyben le lett cserélve a cukor édesítőszerrel, jelen esetben xilitre, amely azonban nem változtatott a süti finom ízén.
Hozzávalók:
- 2 csésze sütemény liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 150 g eritrit (vagy más édesítőszer pl, eritrit, kókuszcukor, nyírfacukor)
- 1 csésze szobahőmérsékletű tej
- 4 evőkanál olvasztott, kihűlt vaj (vagy más zsiradék)
- ½ teáskanál só
- 2 nagy tojás
- mosott, megszárított eper
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 200 ° C-ra, és közben készítsük el a tésztát. Szitáljuk át a száraz hozzávalókat – a lisztet, a sütőport, a sót és édesítőszert – egy nagyobb keverő tálba. Keverjük össze a tejet, tojást, vajatés a villával felvert tojásokat alaposan.
Öntsük a nedves hozzávalókat a száraz hozzávalókhoz, majd egy falanállal keverjük alaposan össze. Igyekezzünk csomómentesre keverni a tésztát.
Zsírozzunk ki muffinsütő formát, vagy használjunk szilikon muffin formát. Kanalazzunk 3/4 részig minden mélyedésbe. Ezután minden muffinra tegyünk 3-4 félbevágott epret.
Süssük 20 percig, majd hagyjuk hűlni, mert kihűlve könnyebb kiszedni a formából.
Ez a recept cukormentes, így a szénhidrát tartalom figyelembe vételével mértékkel cukorbetegeknek vagy fogyókúrázóknak is ajánlható.