Diabetikus paleo mogyorókrém cukor-, glutén- és tejmentes
Minden gyerkőc imádja a mogyorókrémet. Aki nem eheti a földimogyorót, az kipróbálhatja a török mogyorós változatot, amely ugyanolyan finom. Mivel nem tartalmaz cukrot, tejet, glutént és szóját a lenti recept, ezért igazi egészséges finomságot kenhetünk akár a palacsintába, akár piskótába
Hozzávalók:
- 100 g kókuszszír olvasztva
- 100 g eritrit/xilit/nyírfacukor porrá őrölve
- 60 g pirított, zsírjára őrölt török mogyoró héj nélkül
- 28 g kakaópor
- 2 evőkanál kókuszliszt -finom szemcsés, por
- 10 g inulin (elhagyható)
- pici vanília, stevia
Elkészítés
Ha édesítőszerként csak sztíviát és eritritet teszünk bele, akkor alacsony szénhidrát tartalmú, és kevesebb kalóriát tartalmazó diabetikus mogyórókrémet kapunk, ami cukorbetegeknek is ajánlott.
Az összes hozzávalót nagy teljesítményű aprító gépben pépesre kell keverni. Pár óra múlva hűvösön szinte szilárd lesz (ha nagyon meleg van, akkor csak hűtőben következik ez be), kekszbe kicsit előtte kell tenni, mielőtt teljesen megszilárdul.
Mivel a recept csak paleolit, alacsony szénhidrát tartalmú anyagokat tartalmaz, alacsony szénhidrát tartalmú (lowcarb)
a paleo étrendet követőknek is ajánlható glutén-, cukor- és tejmentes édesség.