Sajtkrémes málnatorta
Mivel graham kekszből készül, így jóval egészségesebb alternatíva a sima kekszes változatoknál. Gyorsan elkészíthető, finom gyümölcsös desszert.
Hozzávalók:
- 1 csésze graham keksz morzsa
- 2 evőkanál olvasztott margarin (vagy vaj, kókluszzsír)
- 3 nagy tojás szétválasztva
- 1 nagy tojásfehérje
- ¼ teáskanál citromlé vagy citromsav vagy só
- ¾ csésze 2 evőkanál kanál = 1 kanál cukor helyettesítésére (például Splenda=szuklaróz) vagy eritrit, nyírfacukor
- 2 teáskanál teáskanál tiszta vanília kivonat
- 2 evőkanál kukoricakeményítő
- 4 csésze zsírszegény krémsajt
- 1 ½ teáskanál teáskanál reszelt citromhéj
- 2 evőkanál evőkanál cukormentes málna dzsem
- 1 csésze friss málna, öblíteni és szárazra csepegtetve
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 165 ° C-ra.
Keverjük össze a graham keksz morzsákat és margarint. Nyomkodjuk egy 25 cm átmérőjű kerek tortaforma aljára egyenletesen, és körülbelül 1 cm magasra. Süssük a sütőben 7 percig.
Eközben egy elektromos habverővel verjük fel a 4 tojásfehérjét egy kis sóval vagy citromlével egy nagy tálban, amíg habos. Fokozatosan adjunk hozzá 6 evőkanál cukor helyettesítőt, 1 evőkanállal egyszerre, majd verjük tovább, amíg tojásfehérje csúcsos nem lesz
Egy másik nagy tálba, keverjük a maradék cukrot össze aa kukoricakeményítővel, majd adjuk hozzá a tojások sárgáját, krémsajtot, reszelt citromhéjat, és vaníliát. Keverjük az egészet teljesen krémesre.
Öntsük a krémsajtos keveréket az elősütött tésztára.
Süssük a sütőben, amíg a közepe már alig remeg, amikor sajttortát óvatosan megrázzuk, kb 45-50 perc alatt.
Vegyük ki a sütőből, és hűtsük ki teljesen.
Míg a sajttorta hűl, addig olvasszuk a málnát egy kis serpenyőben közepes lángon, gyakran kevergetve.
Hűtsük, kevergetve, amíg sűrű szirup nem lesz (kb 5 perc).
Vegyük le a tortaforma oldalát.
Halmozzuk a friss málna a sajttortára és díszítsük a málna sziruppal.