Gyümölcsös tiramisu
hozzávalók / 4 adag
- 250 g mascarpone
- 10 db babapiskóta (lehetőleg cukormentes)
- 1 marék cseresznye
- 1 marék málna
- 1 tasak vaníliás xilit
- 3 db tojás
- 3 ek méz
elkészítés
A gyümölcsöket mossuk meg, a cseresznyét cukrozzuk le (pl xilittel) picit, és hagyjuk állni. Cseresznye és málna helyett lehet epret és szedret használni.
A tojásokat válasszuk szét, a fehérjét a vaníliás xilittel kemény habbá verjük. A sárgájákat pedig a 3 ek mézzel habosra keverjük. Ehhez hozzáadjuk a mascarponét, és sima állagúra keverjük. Majd szép lassan hozzáadagoljuk a tojáshabot. Óvatosan összekeverjük.
A babapiskótákat tetszőleges méretűre szeljük, de durvára is össze lehet törni.
Előkészítjük a poharakat vagy tálkákat.
Alulra pár szem cseresznyét dobunk, majd a babapiskóták, ezt a cseresznye levével kicsit megöntözzük. Erre jöhet a málna, tetszés szerinti mennyiségben. Majd minden pohárba kb. 2,5 nagy kanállal a mascarponés krémből. A tetejét két szem cseresznyével díszítjük.
Min. 2 órát pihentetjük a hűtőben fogyasztás előtt.