Cukormentes áfonyás süti
Egyszerűen és gyorsan elkészíthető kevert süti áfonyával. A szuklaróz vagy a maltitol más édesítőszerrel is helyettesíthető (pl eritrit).
Hozzávalók (1 csésze kb 2,5 dl)
- 3/4 csésze olvasztott és hűtött vaj
- 1 csésze tej
- 3 tojás
- 2 teáskanál sütőpor
- 3 csésze liszt
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 1 1/2 csésze szemcsés szuklaróz édesítőszer (esetleg szorbit)
- 1 3/4 csésze fagyasztott vagy friss fekete áfonya
- 1 1/2 csésze maltit (maltitol) a cukor helyettesítésére
- 3/4 csésze sima liszt
- 2 teáskanál őrölt fahéj
- 1/2 csésze puha vaj
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 175 ° C-ra. Zsírozzunk és lisztezzünk ki egy kb a 23 x 33 cm-es tepsit.
Egy nagy tálban keverjük össze az olvasztott és hűtött vajat, a tejet, a tojást, a vanília kivonatot és 1 1/2 csésze szuklarózt. Keverjük össze a 3 csésze lisztet és a sütőport; keverjük hozzá a nedves hozzávalókat, amíg el nem elegyedik. Végül keverjük bele az áfonyát. Öntsük egyenletesen az előkészített tepsibe.
Egy kis tálban keverjük össze a maltitot, 3/4 csésze lisztet, és a fahéjat. Keverjük hozzá a lágy vajat (nem kell olvasztott) egy villával, amíg a keverék jó nem lesz. Szórjuk a süti tetejére.
Süssük 35-40 percig az előmelegített sütőben tűpróbáig. Ez a süti melegen a legfinomabb.
Mivel ez a süti nem tartalmaz cukrot ezért cukorbetegeknek is ajánlható diabetikus édesség.