Alacsony szénhidrát tartalmú rebarbarás muffin
A rebarbara egy nagyon különleges zöldség, sokan tartanak tőle a savanyúsága miatt. Ebben a receptben süteménybe lett felhasználva, amelynek igazán pikáns, különleges ízt adott. Érdemes kipróbálni.
Hozzávalók:
- 1 csésze mandula liszt (nem őrlemény)
- 1 csésze korkára vágott rebarbara
- 125g lágy cukormentes krémsajt
- 1/2 csésze tagatóz vagy más hasonló édesítőszer (eritrit vagy xilit)
- 2 tojás
- 60g lágy, de nem olvasztott vaj
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1/2 teáskanál vanília kivonat
- Csipet só
Sajtkrém
- 125g lágy krémsajt
- 1/2 csésze zsíros tejszín
- 1/2 teáskanál vanília kivonat
- Tagatóz vagy más édesítőszer ízlés szerint (nem kell sok)
Elkészítés
Mivel ez a recept édesítőszerként csak tagatózt tartalmaz, és alacsony szénhidrát tartalmú (lowcarb) édesség ezért cukorbetegeknek is ajánlható.
Melegítsük elő a sütőt 170C-ra(hőlégkeveréssel)
Tegyünk egy 6 részes muffin formába muffin papírt.
Keverjük össze a száraz hozzávalókat, és tegyük félre.
Keverjük a krémsajtot, vajat és vanília kivonatot simára, majd adjunk hozzá tojást egyszerre.
Keverjük bele a száraz hozzávalókat, majd a rebarbarát.
Öntsük a muffin formába és süssük 25-30 percig, amíg aranyszínűvé válik a teteje. Ha tagatózzal készül, akkor folyamatosan figyelni kell, nehogy megégjen!
Készítsük el a sajt krémet: keverjük a krémsajtot simára, majd adjunk hozzá vanília kivonatot és a tejszínt, majd lassan adjunk hozzá egy kevés édesítőszert ízlés szerint. Felhasználásig tegyük a hűtőszekrénybe.
A muffint a sütőből kivéve melegen is lehet tálalni. De ki is lehet hűteni, és akkor a sajtkrémmel a tetején is lehet kínálni.