alacson szénhidráttartalmú rebarbarás muffin

Alacsony szénhidrát tartalmú rebarbarás muffin

A rebarbara egy nagyon különleges zöldség, sokan tartanak tőle a savanyúsága miatt. Ebben a receptben süteménybe lett felhasználva, amelynek igazán pikáns, különleges ízt adott. Érdemes kipróbálni.

Hozzávalók:
  • 1 csésze mandula liszt (nem őrlemény)
  • 1 csésze korkára vágott rebarbara
  • 125g lágy cukormentes krémsajt
  • 1/2 csésze tagatóz vagy más hasonló édesítőszer (eritrit vagy xilit)
  • 2 tojás
  • 60g lágy, de nem olvasztott vaj
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1/2 teáskanál vanília kivonat
  • Csipet só
Sajtkrém
  • 125g lágy krémsajt
  • 1/2 csésze zsíros tejszín
  • 1/2 teáskanál vanília kivonat
  • Tagatóz vagy más édesítőszer ízlés szerint (nem kell sok)

 

Elkészítés

Mivel ez a recept édesítőszerként csak tagatózt tartalmaz, és alacsony szénhidrát tartalmú (lowcarb) édesség ezért cukorbetegeknek is ajánlható.

 

Melegítsük elő a sütőt 170C-ra(hőlégkeveréssel)
Tegyünk egy 6 részes muffin formába muffin papírt.

Keverjük össze a száraz hozzávalókat, és tegyük félre.

Keverjük a krémsajtot, vajat és vanília kivonatot simára, majd adjunk hozzá tojást egyszerre.

Keverjük bele a száraz hozzávalókat, majd a rebarbarát.

Öntsük a muffin formába és süssük 25-30 percig, amíg aranyszínűvé válik a teteje. Ha tagatózzal készül, akkor folyamatosan figyelni kell, nehogy megégjen!

Készítsük el a sajt krémet: keverjük a krémsajtot simára, majd adjunk hozzá vanília kivonatot és a tejszínt, majd lassan adjunk hozzá egy kevés édesítőszert ízlés szerint. Felhasználásig tegyük a hűtőszekrénybe.

A muffint a sütőből kivéve melegen is lehet tálalni. De ki is lehet hűteni, és akkor a sajtkrémmel a tetején is lehet kínálni.