Paleo mikrós meggyes-kakaós süti

Paleo mikrós meggyes-kakaós süti

Egy gyorsan és egyszerűen elkészíthető paleos kevert süti recept. Ha nincs sok időd, vagy nem akarod bekapcsolni a sütőt, de vágysz valami finom nassolni valóra, vagy akár tízóraira és uzsonnára.

Hozzávalók:
  • 20-20 gramm mandulaliszt, kókuszliszt, lenmagliszt, szezámmagliszt, kakaópor
  • 2 púpozott evőkanál eritrit
  • 2 teáskanál almaecet
  • ízlés szerint folyékony stevia
  • 0,5 – 1 dl víz
  • 2 tojás
  • 3 ek paleo olaj vagy olvasztott kókuszzsír
  • 2 ml (nem elírás!) szódabikarbóna
  • egy csipet só

 

Elkészítés

Mivel ez a recept édesítőszerként csak eritritet és steviát tartalmaz, alacsony szénhidrát tartalmú, és lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmaz, ezért cukorbetegeknek is ajánlott.

 

Kiolajozunk egy kb 15-15 cm-es vagy közel ilyen átmérőjű mikrózható műanyag tálat.

 

A száraz hozzávalókat összekeverjük egy tálban. Hozzá tesszük a folyékony hozzávalókat. Vizet annyit kell hozzá tenni, hogy keverhető, könnyen kiönthető legyen a massza, de ne legyen folyós, mert akkor nem sül meg a mikróban. Beleteszünk 18 szem kimagozott meggyet (kb 60g), de ez ki is hagyható, anélkül kapunk egy finom sütit, vagy torta alapot.

 

Beleöntjük a mikrózható tálba, és 800 W-on kb 6:30 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, és ha megsült, akkor rácsra tesszük hűlni (ha van benne meggy, akkor tányért tenni rá, kiborítani, majd erről borítani a rácsra, és akkor a meggy kerül felülre).

 
Mivel a recept csak természetes anyagokat tartalmaz, a paleolit étrendet követőknek is ideális diabetikus paleo tej-, cukor- és gluténmentes alacsony szénhidráttartalmú (lowcarb) édesség.

 
Négyféle magliszt helyett kipróbálható egy vagy kettő félével is (pl mandula és kókuszliszt). A lisztek folyadék felvevő képessége nem egyforma, ezért a hozzá szükséges víz mennyisége kicsit más is lehet.