Meggyes-rebarbarás paleo fagyi/jégkrém
Az élénkpiros savanykás meggyhez igazán jól passzol a kissé fanyar rebarbara. Az édesítő mennyiségét lehet növelni, ha valakinek savanyú a végeredmény. 100 % természetes összetevőjű hűsítő finomság.
Hozzávalók:
- 10 dkg fagyasztott meggy
- 10 dkg fagyasztott nyers rebarbara
- 8 dkg por eritrit (ez lehet kicsit kevesebb is)
- 2 teáskanál citromlé
- ízlés szerint folyékony stevia
- 0,5-1 dl hűtő hideg víz vagy mandulatej
- 1 teáskanál inulin (elhagyható)
- 1/2 teáskanál fahéj
Elkészítés
Mivel ez a recept édesítőszerként csak eritritet és steviát (esetleg szacharint) tartalmaz, ezért cukorbetegeknek is ajánlott.
Kell hozzá még egy nagy teljesítményű aprító (700 W-tal készült ez a jégkrém).
A hozzávalókat beletesszük az aprítóba és habosra, világosra keverjük. Ez a robotgép teljesítményétől függően több percig is eltarthat a fagyasztott gyümölcs miatt. Friss gyümölcsből is készíthetjük, de akkor fagylaltgépben célszerű utána elkészíteni a fagyit.
Ha fagyasztott meggyből és rebarbarából készítjük, akkor egy azonnal fogyasztható krémes és egészséges gyümölcsös sorbet fagyit kapunk vagy akár jégkrémkészítő formába töltve le is fagyaszthatunk.
Mivel a recept csak természetes anyagokat, nyers gyümölcsöt tartalmaz, a paleolit étrendet követőknek is ideális nyári diabetikus paleo tej-, cukor- és gluténmentes alacsony szénhidrát tartalmú (lowcarb) édesség.