Cukormentes almás gofri
Ez egy egészségesebb verziója a gofrinak, reszelt almával és természetes édesítővel készítettem.
Hozzávalók:
- 400 gramm reszelt alma- nekem 4 közepes méretű lett ennyi, nagylyukú reszelőn lereszelve
- 2 dl tej vagy mandulatej
- 40 gramm por eritrit
- 1 csipet só
- 8 gramm sütőpor
- 3 M tojás
- 1/2 teáskanál fahéj
- 230 gramm finomliszt
- 20 gramm zabpehely liszt
- 1 evőkanál útifűmaghéj (ez elhagyható, de akkor lehet kevesebb tej/mandulatej kell hozzá)
- 2 evőkanál olaj
A liszteket, útifűmaghéjat, sütőport és a fahéjat összekeverem egy tálba.
Egy másik tálba a tojásokat, a tejet/mandulatejet, eritritet és a sót összekeverem, a végén, amikor már homogén, hozzákeverem az olajat is (elég kézi habverővel).
Ezután belekeverem a lisztes keveréket is.
Bekapcsolom a gorfi sütőt, amíg melegszik a keverék egy kicsit áll, ha tettél bele útifűmaghéjat, akkor jót tesz neki. Kb nokedli tészta sűrűségűnek kell lennie.
Amikor meleg a gofri sütő, akkor a megfelelő mennyiséget bele teszed. Nekem 5 perc alatt sültek ki.
Utána rácsra szedtem, úgy hagytam kihűlni.
Mézzel, cukormentes lekvárral vagy cukormentes tejszínhabbal is tálalhatod.
Mandulatejjel vagy más növényi tejjel készítve tejmentessé is válik a recept.





Based on 1 Review(s)