Cukormentes sütőtökös gofri
Ez a gofri recept kitűnően alkalmas a több napos, feleslegesen megmaradt sült sütőtök hasznosítására, ráadásul tejmentes is.
Hozzávalók:
- 12,5 dkg olvasztott kókuszzsír
- 7,5 dkg eritrit
- csipetnyi stevia (ízlés szerint, el is hagyható)
- csipetnyi só
- 2 púpozott teáskanál sütőpor (legjobb a foszfátmentes bio)
- 3 L tojás
- 2 teáskanál mézeskalács fűszer
- 12,5 dkg sima liszt
- 12,5 dkg zabpehely liszt
- 30 dkg sült sütőtök húsa
- 1 dl víz vagy növényi tej
Elkészítés:
A tojást, kókuszzsírt, sütőtök húst, vizet és eritritet botmixerrel összemixeljük folyósra. A száraz hozzávalókat összekeverjük egy másik tálba, majd hozzáadjuk a tojásos, sütőtökös masszához és homogénre keverjük. Előmelegített gofri sütőben a sütőfelület méretétől függően rákanalazzuk a masszát. Nem folyós, de nem is túl sűrű a massza, inkább kenhető állagú. Nekem 5 perc alatt sült meg, de 3,5-4 percnél lehet ellenőrizni nehogy megégjen. Gofri sütőtől is függhet, hogy milyen gyorsan sül.