Cukormentes sütőtökös gofri

Ez a gofri recept kitűnően alkalmas a több napos, feleslegesen megmaradt sült sütőtök hasznosítására, ráadásul tejmentes is.

Hozzávalók:

  • 12,5 dkg olvasztott kókuszzsír
  • 7,5 dkg eritrit
  • csipetnyi stevia (ízlés szerint, el is hagyható)
  • csipetnyi só
  • 2 púpozott teáskanál sütőpor (legjobb a foszfátmentes bio)
  • 3 L tojás
  • 2 teáskanál mézeskalács fűszer
  • 12,5 dkg sima liszt
  • 12,5 dkg zabpehely liszt
  • 30 dkg sült sütőtök húsa
  • 1 dl víz vagy növényi tej

Elkészítés:

A tojást, kókuszzsírt, sütőtök húst, vizet és eritritet botmixerrel összemixeljük folyósra. A száraz hozzávalókat összekeverjük egy másik tálba, majd hozzáadjuk a tojásos, sütőtökös masszához és homogénre keverjük. Előmelegített gofri sütőben a sütőfelület méretétől függően rákanalazzuk a masszát. Nem folyós, de nem is túl sűrű a massza, inkább kenhető állagú. Nekem 5 perc alatt sült meg, de 3,5-4 percnél lehet ellenőrizni nehogy  megégjen. Gofri sütőtől is függhet, hogy milyen gyorsan sül.