Cukormentes szeder jégkrém (paleo)
Itt a szeder szezon és a kánikula, akkor jöjjön egy finom szeder jégkrém/fagyi recept:
Egyszerű, de nagyszerű gyümölcs jégkrém újabb változata. Garantáltan tej- és cukormentes.
Hozzávalók:
- 15 dkg szeder (fagyasztott vagy friss)
- 2 g aszkorbin sav (kb fél teáskanál) vagy 2 teáskanál 100%-os citromlé
- ízlés szerint folyékony stevia
- 1,5 dl víz (elég a csaphideg)
- 1/4 teáskanál konjac liszt (elhagyható, enélkül is tökéletes állagú)
Elkészítés
Mivel ez a recept édesítőszerként csak steviát tartalmaz, ezért cukorbetegeknek is ajánlott.
Kell hozzá még egy nagy teljesítményű aprító (750 W-tal készült ez a jégkrém).
A hozzávalókat beletesszük az aprítóba és habosra, világosra keverjük. Ez a robotgép teljesítményétől függően több percig is eltarthat, főleg ha fagyasztott szederből készítjük.
Ezután egy 8 rekeszes jégkrém formába kanalazzuk, és pár órára betesszük a fagyasztóba, vagy fogyasztható azonnal kis tálakba adagolva ha fagyasztott szederből készült.
Mivel a recept csak természetes anyagokat, nyers gyümölcsöt tartalmaz, a paleolit étrendet követőknek is ideális nyári paleo tej-, cukor- és gluténmentes alacsony szénhidrát tartalmú (lowcarb)
édesség.