cukormentes zserbó golyó

Cukormentes zserbó golyó recept

Ha valaki szereti a zserbót, de nem szeret vele sokat pepecselni, vagy gyorsan akarja összeütni, annak ideális megoldás lehet ez a karácsonyi cukormentes zserbó golyó recept.

Hozzávalók:

– 150 g darált dió
– 80 g apró szemű zabpehely
– 100 g cukormentes sárgabarack lekvár (vagy valamilyen savanykás lekvár steviával édesítve, amit zserbóban szeretsz, akár málna vagy ribizli is lehet)
– 150 g cukormentes diabetikus étcsokoládé (legalább 70 % kakaótartalmú)
– 2 evőkanál kókuzszsír
– 30 g aprított dió (a tetejére megszórni)

A diót és az aprított zabpelyhet keverd össze. Add hozzá a cukormentes barack lekvárt. Ha túl száraz, akkor kanalanként adj még hozzá. Kóstold meg, ha nem elég édes, akkor még tehetsz hozzá kevés édesítőt.
Formázz belőle golyókat, tedd egy sütőpapíros vagy folpackos tálcára, és tedd be egy fél órára-órára a hűtőbe.
Törd össze a csokoládét és kettő evőkanál kókuszzsírral együtt tedd be egy porcelán müzlis tálba. Tedd be 40 másodpercre 800 W-on a mikróba. Vedd ki és keverd át, majd tedd be megint a mikróba 20-30 másodpercre.
Amikor még nem olvadt el az összes csoki (kb 20%-a még nem), akkor már ne tedd be, hanem türelmesen kevergesd addig amíg el nem olvad az összes.
Ezután villára tedd rá egyenként a golyókat, mártsd bele a csokiba, csöpögtesd le, és tedd sütőpapíros vagy folpackos tálcára. Amikor készen vagy, szórd meg a golyók tetejét az aprított dióval. Ha szeretnél akár apróra vágott aszalt gyümölcsöt is tehetsz rá díszítésnek.

Aki a mákos zserbóért rajong, az darált dió helyett darált mákkal is elkészítheti.