Fahéjas és karobos csiga

Egészséges fahéjas csiga zabliszttel és édesítővel

Élesztőmentes, gyorsan elkészíthető egészséges összetevőkből álló fahéjas vagy karobos csiga. De fahéj helyett lehet használni natúr kakaóport is. Sokáig friss marad a túrónak köszönhetően.

Hozzávalók:
  • 25 dkg túró (totuval is működik)
  • 5 evőkanál olvasztott kókuszolaj
  • fél deci tej vagy növényi tej
  • 1 csipet só
  • fél csomag sütőpor
  • 10 dkg zabliszt
  • 1 csipet vanília por
  • 10 dkg porrá őrölt eritrit vagy xilit
  • 15 dkg földimandula liszt

A töltelékhez:
  • 3 evőkanál olvasztott vaj – esetleg olaj (a tészta kenéséhez a töltelék alá)
  • 4 púpos evőkanál porxukor vagy por eritrit
  • 1 evőkanál fahéj vagy 1 evőkanál karob (vagy 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor )
Elkészítés

Bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra, hőlégkeveréssel, hogy felmelegedjen mire elkészül a csiga.
Egy nagy gáztepsibe teszünk sütőpapírt.
A száraz hozzávalókat összekeverjük, utána hozzáadjuk a túrót és a tejet, és jó alaposan összegyúrjuk. Ha valaki homogénebb tésztát szereti, akkor ne rögös túrót vegyen hozzá, hanem a krémesebbet.
Enyhén lisztezett felületen kinyújtom a tésztát téglalap alakúra (kb. 4 mm vastagságúra) és az olvasztott vajjal /olajjal lekenem. Ezután meg lehet szórni a töltelékkel. Feltekerni, majd kb 2 cm-es darabokra vágni, rátenni a sütőpapíros tepsire, mehet a sütőbe legalább 15 percre.
Tűpróbával ellenőrizni kell, ha még ráragad, akkor lehet sütni tovább.