Feketeribizlis gyümölcskenyér

Feketeribizlis gyümölcskenyér

Készíthető fekete vagy piros ribizlivel is ez az édes, finom sütemény. Gyorsan és egyszerűen elkészíthető, utána már csak ki kell várni amíg megsül és kihűl. Kipróbálható más bogyós gyümölccsel is.

Hozzávalók:
  • 340 g liszt
  • 2 púpozott teáskanál sütőpor
  • 50 g sótlan vaj, kis darabokra vágva
  • 100 g eritrit vagy xilit (lehetőleg por formában)
  • csipet só
  • 150 g friss fekete ribizli
  • 3 evőkanál aprított friss menta (elhagyható)
  • 150 ml-es frissen facsart narancslé (illetve ammennyi szükséges)

 

Elkészítés

A sütőt bemelegítjük (180 fok alsó-felső sütés).
Egy 900g-os kenyérsütő formába tegyünk sütőpapírt.
Szitáljuk a lisztet és a sütőport egy tálba, majd morzsoljuk össze a vajjal, utána keverjük hozzá az édesítőt.
Tegyük hozzá a többi hozzávalót is (menta, narancslé, ső, ribizli), majd keverjük alaposan össze, míg puha, de nem folyós lesz.
Öntsük bele a sütőpapírral kibélelt formába, és tegyük a sütőbe kb 1 és negyed órára, amíg megemelkedik, megbarnul és kemény tapintású lesz. Ha sütés közben nagyon pirul a teteje, akkor tegyünk rá egy sütőpapírt.
Tűpróvábal azért ellenőrizzük mielőtt kivesszük a sütőből.
A tepsiben hagyjuk hűlni 5 percig, utána pedig tegyük ki rácsra hűlni.

Tojásmentes recept.