Meggyes-rebarbarás paleo fagyi/jégkrém

Meggyes-rebarbarás paleo fagyi/jégkrém

Az élénkpiros savanykás meggyhez igazán jól passzol a kissé fanyar rebarbara. Az édesítő mennyiségét lehet növelni, ha valakinek savanyú a végeredmény. 100 % természetes összetevőjű hűsítő finomság.

Hozzávalók:
  • 10 dkg fagyasztott meggy
  • 10 dkg fagyasztott nyers rebarbara
  • 8 dkg por eritrit (ez lehet kicsit kevesebb is)
  • 2 teáskanál citromlé
  • ízlés szerint folyékony stevia
  • 0,5-1 dl hűtő hideg víz vagy mandulatej
  • 1 teáskanál inulin (elhagyható)
  • 1/2 teáskanál fahéj

 

Elkészítés

Mivel ez a recept édesítőszerként csak eritritet és steviát (esetleg szacharint) tartalmaz, ezért cukorbetegeknek is ajánlott.

 

Kell hozzá még egy nagy teljesítményű aprító (700 W-tal készült ez a jégkrém).

 

A hozzávalókat beletesszük az aprítóba és habosra, világosra keverjük. Ez a robotgép teljesítményétől függően több percig is eltarthat a fagyasztott gyümölcs miatt. Friss gyümölcsből is készíthetjük, de akkor fagylaltgépben célszerű utána elkészíteni a fagyit.

 

Ha fagyasztott meggyből és rebarbarából készítjük, akkor egy azonnal fogyasztható krémes és egészséges gyümölcsös sorbet fagyit kapunk vagy akár jégkrémkészítő formába töltve le is fagyaszthatunk.

 

Mivel a recept csak természetes anyagokat, nyers gyümölcsöt tartalmaz, a paleolit étrendet követőknek is ideális nyári diabetikus paleo tej-, cukor- és gluténmentes alacsony szénhidrát tartalmú (lowcarb)  édesség.