paleo mézeskalács

Paleo mézeskalács recept

Mézet tartalmazó, ezért komprumisszumos paleo mézeskalács recept. Egyszerűen elkészíthető, egészséges karácsonyi süti verzió.

30 gramm kókuszliszt
200 gramm mandula liszt
100 gramm lenmagliszt (nem pehely, hanem liszt)
1/2 teáskanál fahéj
1 teáskanál vanília
1 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál só
100 gramm magozott datolya (kb. 14-15 kis szem datolya)
85 gramm méz
115 gramm lágy vaj
2 tojás
50 gramm mazsola

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 160 fokra.
Egy keverőedényben keverjük össze a mandula lisztet, kókuszlisztet, lenmaglisztet , fahéjat, sütőport és sót. Félretesszük.
Tegyük egy aprítóba a magozott datolyát, aprítsuk addig, amíg massza lesz belőle.
Tegyük át egy keverőtálba, adjuk hozzá a mézet majd keverjük össze kézi mixer alacsony fokozatán. Tegyük hozzá a vajat és keverjük ezzel is el a masszát.
Adja hozzá a vaníliát és a tojásokat, és ezzel is alaposan keverjük össze a masszát.
Add hozzá a száraz hozzávalókat, keverjük el alaposan. Adjuk hozzá a mazsolát , és keverjük bele a tésztába.
A tésztából vegyél 2 teáskanálnyikat, formázz belőle golyókat, tedd sütőpapíros tepsire, és nyomd le kb 1,2 cm vastagságúra. A süti sütés közben kissé szétterjednek majd. Helyezze a tészta golyókat egy zsírozott sütőlapra, és nyomja le kb. 1/2 “vastagságra (a sütés közben a sütemények nem változnak meg, vagy szétterjednek).
Süsd az előmelegített sütőben 13-15 percig, vagy amíg az alja kicsit meg nem barnul.
Vedd ki a sütőből, és sütőrácsra tedd, amíg ki nem hűl.