Paleo fahéjas granola

A müzli kedvelőknek egy minden mentes granola recept, ami még magában is nagyon finom édesség helyett.

Hozzávalók:

  • 250 g kókusz chips (natúr, nem pirított)
  • 100-120 g eritrit
  • csipetnyi stevia, ha valakinek nem elég az eritrit
  • kb 100 ml víz (egy lábasba bele kell tenni az eritritet, és azt el kell hogy lepje)
  • 3 evőkanál (45 ml) kókuszolaj (folyékony kókuzszsír)
  • csipetnyi só
  • 5 g fagyasztva szárított darabolt tőzegáfonya (kihagyható vagy bármilyen más fagyasztva szárított gyümölcs jó)
  • 50 g makadám dió vagy sima dió
  • 4-5 teáskanál fahéj (ha valakinek ez sok, lehet kevesebb is)

Bekapcsoljuk a sütőt hőlégkeveréssel 150 fokra. Felmelegszik, míg elkészítjük a granolát.

Az eritritet beletesszük egy kis lábasba, ráöntjük a vizet és felforraljuk (olvadjon el az eritrit).
Egy tálba beletesszük a többi hozzávalót, összekeverjük és ráöntjük az eritrites vizet. Alaposan összeforgatjuk.
Ezután egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük (a sütő tepsijét szoktam használni). Elterítjük benne.

30 percig szoktam sütni, de 15 perc után átkavarom és utána 3-4 percenként ránézek nehogy megégjen.
Ha úgy látod “megsült”, vedd ki a sütőből és hagyd a pulton kihűlni. Amikor kihűlt ropogósra keményedik. Ezután jól záródó műanyag dobozban vagy üvegben célszerű tárolni, hogy ne puhuljon meg.

A képen lévő granola a fahéjtól annyira sötét.