Mentes csokoládé krém

Akár tortába is töltheted ezt a mennyei finom, sűrű és nagyon kakaós krémet. De lehet egy finom gofri vagy palacsinta tölteléke is.
A képen egy teáskanállal kivett krémet látsz, így látszik az állagáról, hogy piskóta tekercsbe, vagy tortába is beleteheted.
Hozzávalók:

– 200 ml cocomas (kókusz tejszín)
– 25 g por eritrit
– csipetnyi stevia (a kész krémet kóstolni érdemes, ha nem elég édes, akkor lehet még hozzá tenni óvatosan)
– 30 g kakaópor – jobb minőségűt érdemes választani
– csipetnyi vanília por vagy kikapart vanília
– ha kis csavart akarsz vinni bele, egy nagyon pici instant kávé mehet bele (a melegített kókusztejbe), akkor pikánsabb lesz vagy pedig egy csipet fahéjat
– csipetnyi só (kiemeli az édes ízt)
– Ha van, akkor egy evőkanál inulin szirupot is tehetsz hozzá (prebiotikum).

A kókusztejszínt kis lángon melegítem, majd kicsit habosra kevertem (egyszerű kézi habverővel). Ezután amikor már bugyog (meleg) mehet bele a többi hozzávaló, amivel homogénre kell keverni. Több eritritet nem célszerű hozzá adni, mert a hűtőben kiválhat a krémből és ropogni fog a fogad alatt. Ezért írtam a steviát plusz édesítésnek. Egy sima csavaros üvegbe szoktam átönteni, ráteszem (de nem tekerem rá a fedőt), hagyom kihűlni és mehet a hűtőbe (már rátekert fedővel), sütibe. Ha sütibe teszed, akkor a kész sütit a hűtőben kell tárolni.

Ha sima kókusztejjel készíted, nem biztos, hogy ilyen sűrű lesz a krém. Érdemes kipróbálni.