Cukkinis gofri édesen vagy sósan

Ezt a zöldséges egészséges gofrit még a finnyásabb gyerekek is simán megeszik. Édesen és sósan is nagyon finom.

Hozzávalók (1 evőkanál = 15 ml):

– 40 dkg cukkini (zsenge) vékonyra lereszelve (héjastól)
– 2 evőkanál kókusz liszt (nem a zsíros, hanem a részben zsírtalanított)
– 2 evőkanál Szafi reform fánk lisztkeverék, vagy 1 evőkanál bambuszrost liszt és 1 evőkanál eritrit, ha bambuszrost liszt sincs, akkor helyette 1 evőkanál kókuszliszt
– 1 evőkanál útifű maghéj
– 3 evőkanál olvasztott kókuszzsír
– 4 db M-es tojás vagy 20-21 db fürjtojás
– 1 teáskanál sütőpor (vagy fél teáskanál szódabikarbóna, fél teáskanál aszkorbin sav vagy egy teáskanál citromlé)
– csipetnyi só
– ha valaki édesen készítené, akkor 2-3 evőkanál eritritet tegyen még hozzá.

Összekeverjük a száraz hozzávalókat egy tálban. Egy másik tálban a tojást, kókuszzsírt keverjük össze (ha édesen készíted, akkor az eritritet is), bele a száraz hozzávalókat, majd a reszelt cukkinit (nem kell kinyomkodni, mehet a levével együtt). 15-20 percig állni hagyjuk. Ha nagyon folyós, akkor mehet még bele kókuszliszt. Ez nem folyós tészta, hanem amikor kanállal belenyúlsz, akkor púposan ott marad a kanálon, nem folyik el és le.
Ezután előmelegített gofri sütőben kisütjük. Nekem tapadás mentes sütőm van, plusz olajat nem igényel, 5 perc alatt sütöttem meg.
Ha sósan készíted, akkor szendvics alapnak is nagyon jó, ha pedig édesen, akkor lekvárral, csoki krémmel, mogyoró krémmel is megtöltheted.
Rácsra szoktam kiszedni, úgy nem vizesedik át az alja és gyorsabban is hűl.