Házi mentes dupla kókuszos csokoládé

Ha elfogy otthon a csokoládé, de szeretnél enni valami egészséges (ez pl mindenmentes, paleo) csokit, akkor íme egy egyszerű recept.

Hozzávalók:

– 50 g kakaóvaj (ha nincs kókuszzsírral/olajjal is jó)
– 50 g kókuszzsír
– 4 csapott evőkanál (összesen 60 ml) kakaópor, legjobb a 20-22%-os
– 3 evőkanál por eritrit vagy xilit
– csipetnyi vanília por, ettől még finomabb lesz (a jobb minőségű bolti csokikban is van)
– csipetnyi (ízlés szerint) stevia (én tettem bele, mert egyébként nagyon keserű lenne)
– 2 evőkanál kókusz chips vagy reszelék (elhagyható).
– 2-3 evőkanál kókusz vaj (vagy készen kapható, vagy lehet készíteni is: zsírosabb kókuszreszeléket addig darálni turmix gépben, míg krémes nem lesz), de ez el is hagyható.
Ha nem teszel bele kókusz chipset, akkor tehetsz bele egy fél teáskanál fahéjat, úgy is isteni finom.

Nem szeretem a nagyon időigényes, és macerás recepteket, tehát nem gőz fölött melegítettem össze a hozzávalókat… hanem beletettem egy porcelán müzlis tálba, és be a mikróba 800 W-ra fél percre. Ezután kivettem megkevergettem, visszatettem újabb fél percre. Kivettem, megkevergettem. Ezt egy párszor megcsináltam, de már csökkenő idővel (10-10 másodperc), nehogy megégjen.
Addig kell ezt csinálni, amíg elég meleg nem lesz, hogy már fél perces kevergetéssel homogenizálódjon minden.
Ezután tettem bele 2 evőkanál kókusz chipset, belekevertem.
Beleöntöttem egy szilikon táblás csoki formába, és a maradékot szilikon muffin formába.
Betettem a hűtőbe, majd mikor megszilárdult kentem rá a kókuszvajból (így kevésbé keserű) és visszatettem a hűtőbe. 20 fok felett célszerű hűtőben tárolni. A képen látható csoki a kókuszolajtól fényes.