Paleo epres sorbet fagyi vagy jégkrém

Paleo epres sorbet fagyi vagy jégkrém

eper, eeper, Igazán finom édes és valódi gyümölcsös, eper özön jégkrém vagy fagyi formában. A lenti adag 4 főre elegendő, nagy adag fagylalt, vagy jégkrém forma nagyságától függően akár 8 jégkrém is lehet.

Hozzávalók:
  • 25 dkg eper (fagyasztott vagy friss)
  • 8 dkg por eritrit (ez lehet kicsit kevesebb is)
  • 2 teáskanál citromlé
  • ízlés szerint folyékony stevia
  • 0,5 – 1 dl hűtő hideg víz vagy kókusztej vagy mandulatej
  • 1 teáskanál inulin (elhagyható)

 

Elkészítés

Mivel ez a recept édesítőszerként csak eritritet és steviát tartalmaz, ezért cukorbetegeknek is ajánlott.

 

Kell hozzá még egy nagy teljesítményű aprító (700 W-tal készült ez a jégkrém).

 

A hozzávalókat beletesszük az aprítóba és habosra, világosra keverjük. Ez a robotgép teljesítményétől függően több percig is eltarthat, főleg ha fagyasztott eperből készítjük. Ha az epret előtte éles késsel feldaraboljuk, akkor gyorsabban végez az aprító.

 

Ha fagyasztott eperből készítjük, akkor egy azonnal fogyasztható krémes és egészséges gyümölcsös sorbet fagyit kapunk. vagy akár jégkrémkészítő formába töltve le is fagyaszthat.

 

Ha friss eperből készítjük, akkor fagylalt készítő gépben célszerű a fagyit elkészíteni belőle. Eritrit helyett természetesen használhatunk nyírfacukrot vagy xilitet is.

 

Mivel a recept csak természetes anyagokat, nyers gyümölcsöt tartalmaz, a paleolit étrendet követőknek is ideális nyári diabetikus paleo tej-, cukor- és gluténmentes alacsony szénhidrát tartalmú (lowcarb)  édesség.