Cukormentes keksz csokidarabokkal

Ezt a csokicseppes/csoki darabos kekszet nagyon sokan szeretik, íme egy egészségesebb verziója.

Hozzávalók:
– 125 g olvasztott vaj
– 60 ml agavé nektár vagy méz
– L-es 1 tojás
– 1 teáskanál vanília kivonat
– 225 g sima liszt
– 1 teáskanál zabkorpa/zabrost
– 1/2 teáskanál sütőpor
– 1/4 teáskanál őrölt fahéj
– 75 g cukormentes csokoládé, kis kockákra aprítva vagy csoki cseppek

Egy nagy tálban keverd össze a vajat, az agavé nektárt, a tojást és a vaníliát. Szitáld bele a lisztet, a zabkorpát/zabrostot, a sütőport és a fahéjat. Kever össze, amíg egy viszonylag lágy tésztát kapsz.
Keverd hozzá a csokoládét. Fedd le folpackkal a tálat, és tedd a hűtőbe 25-30 percre.
Melegítsd elő a sütőt 180 ° C (alsó-felső sütés esetén) / 160 ° C-ra (légkeverés esetén).  Púpozott teáskanálnyi süti tészta halmokat tegyél sütőpapíros tepsire. Nyomd le őket villával vagy tenyérrel. 10-12 percig kell sütni,  vagy amíg a széle aranyban nem lesz.
Ha kisült, szedd rácsra, hogy ki tudjon hűlni és ne vizesedjen be az alja.