Paleo avokádós csoki jégkrém
Finom és krémes, ráadásul egészséges nassolni való. Az avokádó ízét nem érezni rajta.
Hozzávalók:
- 2 db kisebb érett avokádó húsa (nekem 19-20 dkg szokott lenni a kikapart hús).
- 2 dl cocomas (kókusz tejszín)
- 25 g kakaópor – érdemes jó minőségűt használni
- 1 csipet vanília por, vagy késhegynyi vaníliarúd kikapart belseje
- 1 teáskanál instant kávé, ez pikánsabbá teszi, de el is hagyható
- 3 csapott evőkanál por eritrit (sima eritritet kávédarálón szoktam ledarálni porrá)
- 1 csipetnyi sztíviát is lehet hozzá tenni, ha valakinek nagyon keserű enélkül
- 1 evőkanál inulin szirup (opcionális, elhagyható)
Mindent beleteszünk egy botmixer táljába, és krémesre turmixoljuk.
Ezután jégkrém formába kanalazzuk, nekem ez egy 6 db-os szilikon formába szokott beleférni. Pár óra alatt megfagy, és fogyasztható.
Ami kimarad, azt simán meg lehet enni magában is pudingként, vagy akár palacsinta töltelékként is (természetesen ekkor nem kell fagyasztani).