Paleo avokádós csoki jégkrém

Paleo avokádós csoki jégkrém

Finom és krémes, ráadásul egészséges nassolni való. Az avokádó ízét nem érezni rajta.

Hozzávalók:

  • 2 db kisebb érett avokádó húsa (nekem 19-20 dkg szokott lenni a kikapart hús).
  • 2 dl cocomas (kókusz tejszín)
  • 25 g kakaópor – érdemes jó minőségűt használni
  • 1 csipet vanília por, vagy késhegynyi vaníliarúd kikapart belseje
  • 1 teáskanál instant kávé, ez pikánsabbá teszi, de el is hagyható
  • 3 csapott evőkanál por eritrit (sima eritritet kávédarálón szoktam ledarálni porrá)
  • 1 csipetnyi sztíviát is lehet hozzá tenni, ha valakinek nagyon  keserű enélkül
  • 1 evőkanál inulin szirup (opcionális, elhagyható)

Mindent beleteszünk egy botmixer táljába, és krémesre turmixoljuk.

Ezután jégkrém formába kanalazzuk, nekem ez egy 6 db-os szilikon formába szokott beleférni. Pár óra alatt megfagy, és fogyasztható.

Ami kimarad, azt simán meg lehet enni magában is pudingként, vagy akár palacsinta töltelékként is (természetesen ekkor nem kell fagyasztani).