Cukormentes és tejmentes kevert meggyes pite

Mindjárt itt a meggy szezon, jöjjön akkor most egy egyszerű, cukormentes és tejmentes meggyes kevert süti recept.

Hozzávalók:

  • 50 dkg magozott meggy
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg kókuszzsír lágyítva (nem folyós, nem szilárd) vagy tejmentes margarin
  • 18 dkg eritrit + csipetnyi stevia
  • 4 db tojás
  • 2 evőkanál kókusz joghurt
  • 1 csipet vanília por
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só

Elkészítése:

A lágy kókuszzsírt/margarint habosítsd az eritrittel, majd add hozzá a tojásokat (egy tálba feltörtem, villával kicsit elkevertem, utána belecsorgattam). Keverd hozzá a vanília port,  a kókusz joghurtot, és forgasd hozzá a sütőporral összekevert lisztet. Simítsd a masszát egy sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe.

A megmosott, kimagozott és lecsepegtetett meggyet (ez lehet fagyasztott is, ha épp nincs szezonja) szórd a süti tetejére, és told 180 fokra előmelegített sütőbe (alsó-felső sütés mód). Süsd meg körülbelül 30 perc alatt. Ha tűpróba során  nem ragad, kiveheted a sütőből. Tálalás előtt vágd fel, és szórd meg  por eritrittel (nem szükséges).