Cukormentes és tejmentes kevert meggyes pite
Mindjárt itt a meggy szezon, jöjjön akkor most egy egyszerű, cukormentes és tejmentes meggyes kevert süti recept.
Hozzávalók:
- 50 dkg magozott meggy
- 30 dkg liszt
- 20 dkg kókuszzsír lágyítva (nem folyós, nem szilárd) vagy tejmentes margarin
- 18 dkg eritrit + csipetnyi stevia
- 4 db tojás
- 2 evőkanál kókusz joghurt
- 1 csipet vanília por
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
Elkészítése:
A lágy kókuszzsírt/margarint habosítsd az eritrittel, majd add hozzá a tojásokat (egy tálba feltörtem, villával kicsit elkevertem, utána belecsorgattam). Keverd hozzá a vanília port, a kókusz joghurtot, és forgasd hozzá a sütőporral összekevert lisztet. Simítsd a masszát egy sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe.
A megmosott, kimagozott és lecsepegtetett meggyet (ez lehet fagyasztott is, ha épp nincs szezonja) szórd a süti tetejére, és told 180 fokra előmelegített sütőbe (alsó-felső sütés mód). Süsd meg körülbelül 30 perc alatt. Ha tűpróba során nem ragad, kiveheted a sütőből. Tálalás előtt vágd fel, és szórd meg por eritrittel (nem szükséges).