paleo zserbó

Cukormentes paleo zserbó

Hozzávalók:

80 g mandula liszt (lehet fele-fele kókuszliszt és mandulaliszt) – fontos, hogy zsírtalanított (tehát nem darált mandula)
1 púpozott evőkanál bambuszrost liszt
1 evőkanál útifűmag héj
1 teáskanál konjac liszt (segít összertani a tésztát, kevésbé törik)
1 M-es tojás
1 csapott teáskanál szódabikarbóna
1 csapott teáskanál aszkorbinsav/citromsav
45 g olvasztott kókuszzsír
40 g por eritrit
késhegyni stevia por (elhagyható)
csipetnyi vaníliapor
75-100 ml víz
80-100 g darált dió
ízlés szerint eritrit (nem kell hogy por legyen)
kb 2 púpozott evőkanál cukormentes sárgabarack (ribizli is jó) dzsem
50 g paleo (cukormentes) csokoládé

A liszteket, útifűmaghéjat, szódabikarbónát, aszkorbin savat, vaníliát és az eritritet összekeverni.
A tojást, olvasztott kókuszzsírt és a langyos vizet összekeverjük, teszünk bele egy csipet sót is.
Utána belekeverjük a száraz hozzávalókat.
Kb 10 percig hagyjuk pihenni.
3 egyenlő részre osztjuk, kinyújtjuk sütőpapíron az első lapot max 3 mm vastagra. Ezután a többit folpack fólián, arról könnyebben ráfordítható majd a sütire. A lapot megkenjük a dzsemmel, megszórjuk az eritrites dió felével, ezt megismételjük, és végül még rátesszük a harmadik kinyújtott lapot.
180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel 20-25 percig sütjük (tűpróba!).
Kihűlés után egy porcelán tálba törjük a csokit, egy kanál kókuszzsírral, és mikróban több részletben (30 másodperces időkkel) felolvasztjuk és rákenjük a sütire. Hűvös helyen hamar rádermed.

Karácsonyra vagy húsvétra is jó alternatíva lehet, kevesebb szénhidrátot tartalmaz a normál diabetikus sütikhez képest is.

(a kép a google imagesről való)

Summary
recipe image
Recipe Name
Cukormentes paleo zserbó
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time