Kakaós csiga cukormentes

Paleo kakaós csiga eritrittel

Induljon az év egy könnyebb cukormentes kakaós csigával, amely egyben paleo is. Nincs szükség hozzá különleges lisztkeverékre, egyszerűbb alapanyagokból elkészíthető. Ez az adag egy kis mennyiségre elég, lehet duplázni.

Hozzávalók:

  • 80 g mandula és kókuszliszt vegyesen (lehet az egész kókuszliszt, de akkor kicsit törhet, akkor több tojás kellhet bele). Fontos, hogy ez zsírtalanított vagy részben zsírtalanított liszt, nem pedig darált mandula vagy kókuszreszelék. Amennyiben több a kókuszliszt, vagy csak azt használsz, akkor 2 tojást használj, és a víz mennyiségét csökkentsd 50 ml-vel
  • 1 púpozott evőkanál útifűmaghéj
  • 1 evőkanál bambuszrost liszt – elhagyható de akkor + 20 g liszt kell a fentiből, vagy 1 evőkanál útifűmag héj
  • 40 g por eritrit
  • csipet só
  • 1 L-es tojás
  • 1/4 teáskanál szódabikarbóna
  • 1/4 teáskanál aszkorbin sav (vagy citromlé)
  • 45 g (3 evőkanál) lágy kókuszzsír
  • 75-100 ml víz óvatosan adagolni, amennyit felvesz)

Töltelék kb mennyiséget tudok megadni

  • 2-3 evőkanál kakaópor
  • 2-3 evőkanál eritrit
  • csipetnyi stevia (ha valaki édesebben szereti, meg kell kóstolni a kakaóporos keveréket)
  • víz vagy olvasztott kókuszzsír, hogy kenhető massza legyen a fenti töltelék hozzávalókból

Összekeverjük a száraz hozzávalókat, a nedveseket is hozzátesszük, jól összekeverjük, gyúrjuk. 10-15 percig állni hagyjuk, ezalatt az útifűmaghéj megszívja magát nedvességgel. Ha nagyon morzsálódik, még kicsi vizet lehet tenni hozzá.

Ezután kb fél centi vastag téglalapot nyújtunk (két folpack között egyszerű). Megkenjük a kakaóporos krémmel (azért csinálunk belőle krémet, hogy ne szóródjon ki mikor feltekerjük, elvágjuk). Ezután feltekerjük, és kb 1,5 cm-es szeleteket vágunk belőle.

Sütőpapíros tepsire tesszük, kicsit lelapítjuk, majd 180 fokos előmelegített hőlégkeveréses sütőben kb 15 percig sütjük.

Ellenőrizni kell, ha megsült kivesszük, ha nem, akkor még sütjük tovább.