Zabpelyhes juharszirupos muffin
Az amerikai palacsinta egyik elengedhetetlen feltéte a juharszirup. Ebben a receptben megmutatjuk, hogy egy muffin hozzávalójaként is finom süteményt lehet vele készíteni.
Hozzávalók:
- 1/2 csésze puha, de nem olvasztott vaj
- 1/2 csésze fruktóz vagy kókuszcukor
- 1/2 csésze igazi juharszirup
- 1 tojás
- 1 teáskanál vanília kivonat vagy ennek megfelelő vanília őrlemény
- csipet só
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1 csésze finomliszt
- 1 csésze aprított zabpehely
- 1/2 tejszín+tej keverék (fele-fele)
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 190 °C-ra. Kenjünk ki muffin formát olajjal, vagy tegyünk bele muffin papírt.
Egy nagy tálban, keverjük krémesre együtt vajat és a cukrot. Keverjük hozzá a juharszirupot, tojást, tejszínes tejet és vaníliát.
Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a zabpelyhet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót és a fahéjat. Keverjük össze a lisztes keveréket a tojásos keverékkel, míg sima nem lesz. Kanalazzuk a tésztát előkészített muffin sütőbe.
Süssük meg előmelegített sütőben 15-20 perc alatt. Vegyük ki a muffin sütőből, és helyezzük egy rácsra hűlni.