paleo kókuszos tejcsoki

Cukormentes kókuszos tejcsoki paleo változatban is

Tejérzékenyeknek itt egy remek alternatíva, hogy egészséges tejmentes csokit ehessenek, “tejcsoki” feelinggel. Csupán a tejszínt kell lecserélniük kókusztejszínre.

Hozzávalók:

a paleo változathoz a hozzávalók zárójelben találhatóak

  • 50 gramm cukormentes étcsoki (paleo eritrites vagy xilites csoki)
  • 20 gramm kókuszolaj
  • 30 gramm tejszín (cocomas kókusztejszín)
  • 30-50 gramm vagy ízlés szerint eritrit vagy xilit
  • 20 gramm kókuszreszelék
  • ha szükséges még akkor folyékony édesítő pl sztívia cseppek

 

Elkészítés

Egy kis lábasban megolvasztjuk a kókuszzsírt annyira, hogy a beletördelt étcsoki megolvadjon. Ezután belekeverjük a többi hozzávalót. Egy lapos tálcára teszünk folpack fóliát (mivel nem szabad hogy nagyon meleg legyen a keverék, ezért ki kell bírnia), vagy ha valaki ebben nem bízik akkor alufóliát, de azt meg kell kenni olajjal. Ezután a csokis, kókuszos keveréket rásimítjuk a tálcára, majd betesszük a hűtőbe. 1-2 óra múlva megszilárdul és fogyasztható.

 

A paleo változat cukormentes, tejmentes, szójamentes és gluténmentes, igazi paleolit csemege. Diabetikus csokoládé, cukorbetegeknek is ajánható.