Cukormentes és tejmentes amerikai palacsinta egyszerűen
Hozzávalók:
22 dkg sima liszt
1 db M-es tojás
3 dl mandulatej (zabtej, rizstej, kókusztej ízlés szerint)
1 csomag sütőpor vagy 1 teáskanál szódabikarbóna és egy teáskanál aszkorbinsav
3 ek eritrit vagy ízlés szerint sztívia por (a sztíviát kiválthatod egy kis szerzetes gyümölcs kivonattal is)
Késhegynyi vanília por
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés:
Az összes hozzávalót botmixerrel összeturmixoljuk (ha valakinek sima turmixa van, az is jó). Érdemes több részben adagolni a tejet és a lisztet, így egyszerűbben keveredik, gyorsabban homogén lesz.
Felforrósítunk egy teflon serpenyőt (külön nekem már nem kellett olajozni, elég volt a tésztában lévő olaj. A tésztakeverékből 2-3 korongot csorgatunk bele, ez függ a kanál és a serpenyő nagyságától is.
Aranybarnára sütjük mindkét oldalát, figyelve, hogy ne égjen le.
Mogyorókrémmel, lekvárral, olvasztott csokival vagy juharsziruppal is nagyon finom.