Cukormentes kókuszos tejcsoki paleo változatban is
Tejérzékenyeknek itt egy remek alternatíva, hogy egészséges tejmentes csokit ehessenek, “tejcsoki” feelinggel. Csupán a tejszínt kell lecserélniük kókusztejszínre.
Hozzávalók:
a paleo változathoz a hozzávalók zárójelben találhatóak
- 50 gramm cukormentes étcsoki (paleo eritrites vagy xilites csoki)
- 20 gramm kókuszolaj
- 30 gramm tejszín (cocomas kókusztejszín)
- 30-50 gramm vagy ízlés szerint eritrit vagy xilit
- 20 gramm kókuszreszelék
- ha szükséges még akkor folyékony édesítő pl sztívia cseppek
Elkészítés
Egy kis lábasban megolvasztjuk a kókuszzsírt annyira, hogy a beletördelt étcsoki megolvadjon. Ezután belekeverjük a többi hozzávalót. Egy lapos tálcára teszünk folpack fóliát (mivel nem szabad hogy nagyon meleg legyen a keverék, ezért ki kell bírnia), vagy ha valaki ebben nem bízik akkor alufóliát, de azt meg kell kenni olajjal. Ezután a csokis, kókuszos keveréket rásimítjuk a tálcára, majd betesszük a hűtőbe. 1-2 óra múlva megszilárdul és fogyasztható.
A paleo változat cukormentes, tejmentes, szójamentes és gluténmentes, igazi paleolit csemege. Diabetikus csokoládé, cukorbetegeknek is ajánható.