Paleo csokidarabos keksz
Nem kemény, hanem inkább puha keksz a benne lévő útifű maghéjtól. A képen lévő kekszben a darált kókuszreszelék darabokat láthatjátok, nem kevertem el eléggé.
Hozzávalók:
- 40 g kókuszliszt
- 40 g darált kókuszreszelék
- 1 evőkanál útifűmaghéj (vagy helyette még 1 púpos evőkanál kókuszliszt vagy mandula liszt)
- 3 tojás vagy 15 fürj tojás
- 30-40 g eritrit
- csipet stevia (ha valakinek nem elég az eritrit)
- csipet só
- 1/8-1/4 teáskanál őrölt fahéj
- 1/8-1/4 teáskanál őrölt gyömbér (elhagyható ha nem szereted)
- 1/2 teáskanál reszelt narancshéj (elhagyható)
- 40-50 g cukormentes étcsoki
- 1/4 teáskanál szódabikarbóna
- 1/4 teáskanál aszkorbinsav (vagy 1/2 teáskanál citromlé)
- 50 g olvasztott kókuszzsír
Először összekeverem a száraz hozzávalókat, majd külön a folyékony hozzávalókat. Az útifű maghéjat azért teszem bele, hogy összefogja a tésztát (a kókusztól hajlamos morzsolódni), így viszont kicsit puha lesz. A folyékony hozzávalókhoz keverem a szárazakat, majd hagyom állni kb. 10 percig. Eddig előmelegítem a sütőt 175 fokra, hőlégkeverésen.
Sütőpapíros tepsire adagolom fagyis kanállal a masszát, helyet hagyva közöttük, és kb. 7 mm vastagra lapítom. Ezután kb. 15 percig sütöm. Rácsra téve hagyom kihűlni.