Cukormentes vaníliás muffin
Hozzávalók:
- 175 gramm süteményliszt vagy sima liszt
- 4 gramm sütőpor (4 gramm)
- 1/4 teáskanál só
- 110 g szoba hőmérsékletű sótlan vaj
- 150-175 g cukormentes édesítőszer eritrit, xilit – ki kell tapasztalni kinek mennyi elég. A xilittel vigyázni kell, ha valaki nincs hozzászokva, hasmenést, puffadást okozhat nála
- 2 nagy szoba hőmérsékletű tojás
- 2 teáskanál vanília kivonat vagy fél teáskanál vanília por
- 1 teáskanál mandula kivonat – elhagyható
- 125 gramm tejföl
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 175 C-ra, és béleljen ki egy muffinformát 12 muffin papírral, vagy olajozd ki a formát.
Egy tálban szitálj át (vagy kézi habverővel alaposan keverj át) a lisztet, asütőport és a sót.
Egy nagy tálban vagy egy keverő edényében keverd krémesre a vajat és az édesítőszert, kb. 2 percig, hogy jó levegős legyen a vaj.
Adj hozzá 2 nagy tojást, a vaníliát és a mandula kivonatot. Keverd közepes sebességgel, amíg egyenletes nem lesz.
Keverd bele a tejfölt közepes sebességgel, míg homogén nem lesz. Ha akarsz, ekkor pár kocka apróra vágott cukormentes csokit is belekeverhetsz.
Öntsd a száraz összetevőket a nedvesbe, és keverd el alacsony sebességgel, amíg homogén nem lesz
Kanalazd cupcake tésztát az előkészített muffin formába, egyenletesen elosztva.
Süsd 18-21 percig, vagy ellenőrizd egy fogpiszkálót beleszúrva (tisztán kell kijönnie).
Hagyja a süteményeket körülbelül 10 percig hűlni a formában, majd helyezze őket egy rácsra a további hűtésig.